diumenge, 27 d’abril del 2008

Gran ovació del públic en el concert de sardanes organitzat pel Casal Tarragoní


El concert de sardanes i música per a cobla celebrat el dissabte 26 al Palau de Congressos, va comptar amb la presència de les cobles Sant Jordi Ciutat de Barcelona, Reus Jove i la Coral de la Universitat Rovira i Virgili. L’acte estava organitzat per l’entitat local el Casal Tarragoní gràcies al patrocini de la Fundació Privada Mútua Catalana i la col·laboració del Palau de Congressos de Tarragona. El públic va ser un dels més nombrosos en aquest tipus d’actes arribant gairebé al mig miler de persones.

Durant el concert es van poder escoltar sardanes de grans autors, modernes i corals, amb un escenari que va fer lluir encara més les magnífiques interpretacions. Les tres formacions compten amb una gran trajectòria musical que els va permetre interpretar un concert tan complex com el de dissabte.

En la primera part del concert, Xavier Pagès va dirigir les dues cobles demostrant un gran talent en un director tant jove. La segona part del concert, Montserrat Rios va dirigir les dues cobles i la Coral d ela URV, que van interpretar sardanes cantades. Per acabar el concert i per sorpresa dels assistents, les dues cobles i la coral van interpretar la Santa Espina, el que va provocar una gran ovació del públic que va acabar posant-se dret per aplaudir als intèrprets.

Cada peça va ser introduïda amb una breu explicació sobre l’obra i l’autor, aportant coneixement del context musical de cada sardana. Algunes de les obres que es van poder escoltar eren força conegudes pels assistents com El cant dels Ocells, Maria de les Trenes o Girona m’enamora, que van crear un ambient molt proper entre el públic i els músics.

Un altre dels moments àlgids del concert va ser el solo de trompeta de Carles Herruz, de la cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona, de la peça musical El carnaval de Venècia.

A la mitja part, el president del Casal Tarragoní, Jordi Grau, va retre homenatge als organitzadors de l’aplec de Santa Perpètua de Mogoda per arribar enguany a la seva 72a edició i convertir-se en un dels més antics de Catalunya. També es va concedir una reproducció del monument a la sardana a les dues cobles convidades, a la Sant Jordi Ciutat de Barcelona per la celebració del seu 25è aniversari, i a la Reus Jove pel seu 10è aniversari.






Escolta un fragment de la Santa Espina interpretada per les cobles Reus Jove i Sant Jordi Ciutat de Barcelona amb la Coral de la URV, sota la direcció de Montserrat Rios.

dimecres, 23 d’abril del 2008

Sardanes per Sant Jordi


El Casal Tarragoní organitza per aquesta tarda una ballada de sardanes en motiu de la diada de Sant Jordi a les 19:30h a la Rambla Nova de Tarragona. La música anirà a càrrec de la cobla Reus Jove. Serà un moment ideal per acabar de mirar els últims llibres de les parades de la Rambla i escoltar sardanes.

dilluns, 21 d’abril del 2008

Concert de sardanes i coral

Dia: Dissabte 26 d’abril
Hora: 21:30 hores
Lloc: Palau Firal i de Congressos de Tarragona (Sala August)

Entrada: lliure

Gràcies al patrocini de la Fundació Privada Mútua Catalana i la col·laboració del Palau Firal i de Congressos de Tarragona, el Casal Tarragoní organitza un concert de sardanes i coral el proper dissabte 26 d’abril.

Les cobles Sant Jordi Ciutat de Barcelona, Reus Jove i la Coral de la URV seran les encarregades d’interpretar les peces del concert. Les tres formacions gaudeixen d’una excel·lent trajectòria musical per a interpretar un concert d’aquesta complexitat. L’acte serà l’oportunitat d’escoltar en un espai privilegiat sardanes de grans autors, altres de més modernes i finalment sardanes corals.