divendres, 28 de desembre del 2007

10è aniversari cobla Reus Jove

En motiu de la celebració del seu 10è aniversari, la cobla Reus Jove va celebrar el dissabte 22 de desembre el concert tradicional de Nadal al teatre Bartrina de Reus.

L’acte es va dividir en dues parts. En la primera la formació actual va oferir un concert de sardanes i música per a cobla. En la segona part, van actuar les diferents formacions que la cobla ha tinguts durant els seus 10 anys d’història.

Actualment, 10 compositors treballen en diverses sardanes, totes elles inèdites, que inclouran en un CD per a la commemoració de l’aniversari de la cobla. El CD sortirà a la llum la propera primavera. Abans es farà un concert d’estrena de les sardanes i la presentació del disc.

Per celebrar que la Reus Jove es fa gran, la cobla prepara altres actes que durà a terme durant l’any 2008, com és una exposició de fotografies on es podrà resseguir els 10 anys de la seva història.A part, com a complement a aquest aniversari, la cobla reus jove està participant en els enregistraments de les eliminatòries de la sardana de l’any, i actuarà a la gala final que es celebrarà el proper 10 de maig al teatre Fortuny de Reus conjuntament amb la cobla Sabadell.L’agost del 2008 té prevista la seva participació en l’aplec internacional que es celebrarà a la ciutat de Tallin, Estònia.

Durant el darrer trimestre de l’any vinent es celebraran diversos concerts i actes de cloenda de l’aniversari.

dijous, 6 de desembre del 2007

Presentació del disc de la Cobla Reus Jove

El proper diumenge 30 de desembre, la cobla Reus Jove presentarà el seu nou treball titulat “Tan sols un pas…” durant el concert de Nadal, que organitzen l’associació sardanista Tarragona Dansa i la Fundació Caixa Tarragona. El concert l’interpretaran la cobla Reus Jove i La Principal del Llobregat.

El concert es farà a l’auditori de Caixa Tarragona a les 18:30. L’entrada serà gratuïta però serà necessari reservar invitació. Les persones interessades en assistir al concert de Nadal poden demanar la seva entrada als telèfons: 620 619 897, 609 607 481 o bé enviant un e-mail a l’adreça astgn@tinet.org.

El disc que es va enregistrar al mateix auditori de Caixa Tarragona compta amb dues sardanes dedicades al Casal Tarragoní: Casal 50 anys d’història, d’Alfred Abad, i Casal Tarragoní, de Tomàs Gil i Membrado.


Dia:diumenge 30 desembre
Lloc: Pere Martell, 2 (Auditori de Caixa Tarragona)
Hora: 18:30h
Entrada lliure amb invitació.

dimarts, 4 de desembre del 2007

D'aniversari a Barcelona

Enguany el Casal Tarragoní està d’aniversari. Durant tot aquest any ha organitzat diferents actes per a celebrar-ho i aquest cap de setmana, 1 i 2 d e desembre, dues agrupacions de Barcelona li han reconegut el mèrit d’arribar a al cinquantena.

Dissabte a les 18h. a l’Auditòrium de Barcelona, l’Obra del Ballet Popular va organitzar un concert de sardanes interpretat per les cobles Sant Jordi i La Principal de la Bisbal. Durant el concert, Joan Vidal i Gayolà, director de l’Obra del Ballet Popular, va concedir al Casal Tarragoní la Medalla a la Continuïtat pels seus 50 anys de història i activitat.


L’Agrupació Cultural Folklòrica de Barcelona va reconèixer el mèrit dels 50 anys de vida de l’entitat tarragonina en la ballada que organitzava a la plaça Sant Jaume de Barcelona. Durant la ballada, que va interpretar la cobla Ressò de la Passió d’Esparraguera, l’Agrupació Folklòrica de Barcelona es va agermanar amb el Casal atorgant-li una placa commemorativa.

Aquest cap de setmana el Casal Tarragoní ha pogut comprovar que la seva història traspassa els límits de la ciutat.